Doe mee en haal Climate Planet naar Utrecht!

Climate Planet
De succesvolle, reizende internationale tentoonstelling over het klimaat, Climate Planet, kan naar Utrecht komen! Na Bonn, Aarhus en Kopenhagen kan de Climate Planet van 6 oktober tot en met 3 november op het Jaarbeursplein in Utrecht verrijzen. Met jouw hulp kan dit werkelijkheid worden! Sponsor dit project en bepaal mede het programma.

Wat is de Climate Planet?
De tentoonstelling bestaat uit een grote wereldbol van 20 bij 24 meter. Binnen in de Climate Planet is ruimte voor 300 gasten. Binnen is een kleinere wereldbol waarop een film van 35 minuten over de huidige staat van de aarde en de historische ontwikkeling van het klimaat wordt getoond. Er is een live stream van vier NASA satellieten. In de planet worden evenementen en bijeenkomsten over de Global Goals georganiseerd. Zo is het het Jaarbeursplein 4 weken lang het centrum van duurzaam Nederland.

Waarom hier en nu?
Om de klimaatdoelen en alle andere duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te halen kunnen we niet langer wachten met starten. We moeten NU actie ondernemen. Utrecht is al actief aan de slag met de Global Goals (SDG’s) en koploper binnen Nederland. Dagelijks wordt er bijvoorbeeld met inwoners een dialoog gevoerd in de GreenHub in het Stadskantoor.
De Climate Planet komt op het nieuwe Jaarbeursplein te staan, waaronder de kersverse parkeergarage die dan net geopend is. Tien oktober is de internationale dag van de duurzaamheid; midden in de derde editie van de Utrechtse Duurzame Week. Genoeg redenen om de Climate Planet nu naar Nederland en Utrecht in het bijzonder te halen.

Hoe dan?
De ervaringen uit andere steden zijn dat de bezoekers na het zien van de film beseffen dat verandering noodzakelijk is. Aanvullend op de voorstelling wordt de Climate Planet gebruikt als platform om te laten zien op welke manier wij in Nederland een bijdrage (kunnen) leveren. Zo kunnen we concreet resultaten bereiken. De Climate Planet komt helaas niet voor niets naar Nederland. Om de tentoonstelling op de laten bouwen en de voorstellingen te laten draaien, is €540.000,- nodig. Als we met veel partijen een financiële bijdrage leveren, kunnen we deze unieke kans met beide handen aangrijpen. Als je minimaal €1.000,- bijdraagt, bepaal je mee hoe de programmering er uit ziet.

Als de doelstelling niet voor middernacht 15 maart 2018 gehaald wordt, komt de Climate Planet NIET naar Utrecht. Ga naar de website als je meer wilt weten of een bijdrage wilt toezeggen.