GreenHub in de Ik Zorg shop in Zeist

Vandaag met het team 50/50 van Leger des Heils een GreenHub in de Ik Zorg shop in Zeist geplaatst. Een perfecte aanvulling op dit nieuwe initiatief om meer mensen in zorg en welzijn aan het werk te krijgen. Wat is het concept?

Fysiek contactpunt

De landelijke Ik Zorg campagne maakt mensen enthousiast voor een baan of opleiding in zorg en welzijn. Via regionale contactpunten worden geïnteresseerden verder geholpen maar een fysiek contactpunt was er nog niet. Dat is de reden waarom vorige week de eerste Ik Zorg shop van Nederland geopend is in Zeist. Zorginstanties hebben behoefte aan een laagdrempelige ontmoetingsplek en de shop vervult die rol. Toekomstige nieuwe medewerkers, vrijwilligers en stagiaires leggen hier de eerste contacten voor een carrière in zorg of welzijn. De GreenHub in de Ik Zorg shop is een prima plek voor een inspirerend gesprek en past goed bij dit nieuwe concept. De planten in de GreenHub zorgen voor ontspanning en focus en de bolvormige ruimte zorgt voor een bijzondere sfeer waarin gesprekken prettig verlopen. Verder leveren de luchtzuiverende planten nog een bijdrage aan de luchtkwaliteit.

GreenHub in de Ik Zorg shop

1000 vacatures

Om de 1000 openstaande vacatures in de regio vervuld te krijgen is de aanpak in de Ik Zorg shop net even anders. Een netwerk van zo’n 14 zorgorganisaties bemannen samen met loopbaancoaches om toerbeurt de shop. Hier krijg je persoonlijk advies over de baan die bij je past, welke opleiding je nodig hebt of uitleg over de soorten werk die er zijn. En werk is er genoeg; van ziekenhuisverpleegkundige tot inkoper voor een zorginstelling en van dementiespecialist tot technisch analist. Verder kun je er terecht voor workshops, praktijklessen en coachingsgesprekken.

Ik Zorg shop Zeist

Meer weten over de GreenHub?

De GreenHub is een unieke, groene ruimte voor gesprekken, ontmoetingen en ontspanning. Wil jij meer informatie over de GreenHub gemaakt van duurzame en circulaire materialen? Neem hier contact met ons op.