MinBuZa opent GreenHub op dag van de VN

De Ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat hebben op de dag van de VN (24/10) een GreenHub in gebruik genomen op hun locatie aan de Rijnstraat in Den Haag. De GreenHub symboliseert een groene en duurzame wereld die bereikbaar wordt met de door de VN opgestelde Sustainable Development Goals (SDG’s). Deze worden in Nederland gecoördineerd vanuit het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Duurzame dialoog

Duurzaam voorbeeld
De GreenHub is een natuurlijke werk- en ontmoetingsruimte die met sociale partners en duurzame en circulaire materialen geproduceerd wordt. De speciale luchtzuiverende planten zorgen voor een prettig omgevingsklimaat, een rustgevende sfeer en een verbetering van de concentratie. De iconen van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) zijn aangebracht als inspiratiebron voor een verfrissende duurzame dialoog tussen de gebruikers. De GreenHub zelf geeft op inspirerende wijze invulling aan vier van de SDG’s.

Flexibele netwerkorganisatie
Meet, work, get inspired!

Flexibele netwerkorganisatie
De GreenHub draagt op een direct toepasbare en zichtbare manier bij aan BZ als flexibele netwerkorganisatie. Het brengt niet alleen de SDG’s onder de aandacht, maar beweegt medewerkers ook om anders te vergaderen en elkaar te ontmoeten. Met de GreenHub wordt een werkklimaat gestimuleerd waarbij BZ’ers efficiënt, innovatief, wendbaar en met oog voor duurzame thema’s bijeenkomen.

Foto’s: Roos Petersen