Opening GreenHub Stadskantoor Utrecht

Vanmiddag, 17 januari 2018, om 17:00 uur zal de GreenHub samen met de tentoonstelling Utrecht Verandert worden geopend. Utrecht heeft de primeur van deze volledig sociale en duurzame dialoogruimte. Lokatie Stadskantoor begane grond, t.o. Centraal Station, inloop vanaf 16:30 uur.

Act local, think global
In het Stadskantoor symboliseert de GreenHub een groene, gezonde en duurzame stad (wereld) die haalbaar wordt als we samen invulling geven aan de Global Goals. De GreenHub zal als inspiratie- en dialoogruimte worden ingezet om in gesprek te gaan met de inwoners van Utrecht. Iedereen die een bijdrage wil leveren aan het realiseren van een van de 17 Global Goals kan in gesprek gaan met het Global Goals team of een idee posten in de speciale brievenbus. Zo kunnen vernieuwende partnerschappen ontstaan om doelen te bereiken (doel 17).

Social impact
Voor de GreenHub wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen. Productie en opbouw verzorgt ZINWAARTS samen met haar partners (o.a Leger des Heils 50/50) die werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De GreenHub werkt niet alleen inspirerend en rustgevend, door de speciale planten zorgt hij ook voor veel schone lucht.

Global Goals in de praktijk
De GreenHub zelf levert op drie niveaus een directe bijdrage aan de Global Goals. Door gebruik te maken van duurzaam hout, circulair vilt, planten en gerecyclede potten leveren we een bijdrage aan verantwoorde consumptie en productie (doel 12). Onze sociale partners geven mensen kansen om (weer) mee te doen in de maatschappij en leveren daarmee een bijdrage aan eerlijk werk en economische groei (doel 8). De groene omgeving stimuleert je inspiratie, geluksbeleving en geestelijke ontspanning. De planten zuiveren de lucht van fijnstof en CO2. Dat is allemaal goed voor onze gezondheid en welzijn (doel 3).