Sustainalize en ZINWAARTS stimuleren SDG dialoog

SDG partnerschap ZINWAARTS en Sustainalize

Adviesbureau Sustainalize heeft in samenwerking met dialoogversterker ZINWAARTS een GreenHub bij ANNE in Utrecht mogelijk gemaakt. ANNE versterkt de transitie naar een duurzame leefomgeving. In de GreenHub worden gebruikers geïnspireerd om de dialoog aan te gaan over de Sustainable Development Goals (SDG’s). Alle 17 Global Goals zijn er terug te vinden in de vorm van kleine bordjes.
Met de GreenHub streven de partners naar meer kennisuitwisseling, innovatie en activatie rondom de SDG’s. Bijvoorbeeld door het organiseren van speciale dialoog- en impactsessies die voor alle partijen duurzame waarde kunnen creëren. ANNE versterkt de transitie naar een duurzame leefomgeving en biedt duurzame inspiratie i.c.m. flexibele werk- en vergaderruimtes. Samen met zaalhuur is de GreenHub te boeken via www.anne-online.nl

GreenHub voorbeeld van SDG activatie
ZINWAARTS brengt vier SDG’s samen in de GreenHub; Welzijn (3), Eerlijk werk (8), Duurzame inkoop (12) en Partnerschappen (17). In de GreenHub draait het om ontmoeten, uitwisselen en verbinden in een natuurlijke ruimte. De speciale planten zorgen voor rust en schone lucht. Onderzoeken tonen aan dat een groene omgeving je hersenen ontspant, psychische vermoeidheid vermindert en concentratie en prestaties verbetert. Daarnaast zuiveren planten de lucht van fijnstoffen en CO2 en geven daar zuurstof voor terug. De gebruikte materialen zijn duurzaam of circulair en de productie en opbouw vindt plaats met sociale partners.

Sustainalize maakt duurzame impact inzichtelijk
Al sinds 2010 helpt Sustainalize organisaties antwoorden te vinden op de vele uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. De visie daarbij is, dat succesvolle organisaties van de toekomst vandaag al werken aan gedeelde waardecreatie. Waarde voor mens, milieu en maatschappij, in combinatie met gezonde financiële resultaten. Hoe dat gebeurt? Door impact inzichtelijk te maken en organisaties te helpen de juiste duurzaamheidsstrategie te ontwikkelen. Dat gaat niet om praatjes, maar om cijfers en resultaten. Meetbaar en duidelijk. En zo kun je verantwoordelijkheid nemen tegenover je stakeholders: waar staan we, en waar willen we heen. Samen met de meer dan 180 organisaties die Sustainalize begeleidt, geloven zij in duurzame ontwikkeling. Ook op het gebied van de SDG’s adviseert Sustainalize.

ZINWAARTS versterkt de stakeholders dialoog
Sinds 2015 specialiseert ZINWAARTS zich in de natuurlijke dialoog voor lange termijn waardecreatie van mens en organisatie. Hoe meer stakeholders uit een ecosysteem betrokken worden in de natuurlijke dialoog, hoe meer waardecreatie er mogelijk is. ZINWAARTS stimuleert de natuurlijke dialoog via individuele coachsessies en dialoogwandelingen in de natuur. Met de GreenHub biedt zij ook binnen de kantoormuren een ruimte voor een natuurlijke dialoog, een korte meeting of een moment van ontspanning. Met de speciale SDG uitvoering ontstaat een multifunctioneel symbool voor de gebruiker.